Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1559
Milyen távolságra van az 1000cm³ térfogatú gömb középpontjából az a sík,amelyik a gömbből feleakkora területű kört metsz ki,mint amekkora a gömb főkörének területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vgömb=1000 cm3=(4/3)*π*R3
R=³ 1000/((4/3)*π) =6,2 cm
A főgömb alapkörének területe tehát T=6,22*π=120,76 cm2
Ennek fele t=60,38 cm2
 60,38/π =4,38 cm=r

A kérdéses távolság (R-r), azaz 1,82 cm.
1