Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
8.)
Azt jelenti, hogy a betonkeverő 35 fordulatot tesz meg a tengelye körül egy perc alatt.

`35/60=color(red)(7/12)` fordulatot tesz meg 1 másodperc alatt.

`60/35=color(red)(12/7)` másodperc a betonkeverő forgásának periódusideje.



9.)
`T=1/f=1/(0,4 \ 1/s)=color(red)(2,5 \ s)`

`K=2pi*v/(2pif)=2pi*(5 \ m/s)/(2*pi*0,4 \ 1/s)=color(red)(12,5 \ m)`

`s=v*t=5 \ m/s*7,5 \ s=color(red)(37,5 \ m)`

Az elmozdulás egyenlő a sugárral mely: `r=v/(2pif)=(5 \ m/s)/(2*pi*0,4 \ 1/s)=color(red)(1,99 \ m)`
0