Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges matematika feladat egyenletrendszerrel

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Az alábbi matematika feladatokhoz kérek segítséget. Egyenletrendszerrel kell őket megoldani. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15. feladat:
x+y=7200
0.25*x=0.2*y
---------------------
Innen: x(gatya)=3200 y(könyv)=4000

16. feladat:
x+y=24000
0.6x=0.84y
-----------------------
innen: x(zakó)=14000 y(nadrág)= 10000

17.feladat:
4.75*x+1.7*y=3840
y+x=1046
--------------------
Innen x=676 y=370

18.feladat:
(x-1)/(y+1)=0.5
(x+1)/(y-1)=1
-------------------
innen x=5 y=7

19.feladat:
10*x+14*y=180
1.25*10*x+14*4/3*y=232
-----------------------------------------
innen x=48/5 y=6
0