Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
636
Hány lány és hány fiú van egy 24-es létszámú osztályban, ha a lányok száma egyenlő a fiúk számának a 60%-ával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hány lány és hány fiú van egy 24-es létszámú osztályban, ha a lányok száma egyenlő a fiúk számának a 60%-ával?

F= fiúk száma. L=Lányok száma
Fíuk számának 60% egyenlő a lányok számával akkor F*0.6=L . Lányok és fiúk összesen 23 vannak vagyis.
24=L+F
Beillesztve az első. Egyenletet:
24=F*0.6+F=F*1.6
24/1.6=F=15. Vagyis 15 fiú és 24-15 vagyis 9 lány van
1

lányok + fiúk = 24

lányok = fiúk * 0,6
fiúk = 24 - lányok

fiúk = 24 - lányok
fiúk = 24 - (fiúk * 0,6)
fiúk * 1,6 = 24
→ fiúk = 15

lányok = 15 * 0,6
→ lányok = 9
Módosítva: 3 éve
0