Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy iskolák közötti csapatverseny döntőjébe három iskola egy-egy 4 fős csapata jutott.

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy iskolák közötti csapatverseny döntőjébe három iskola egy-egy 4 fős csapata jutott.
a) A döntő végén a résztvevők sorba álltak egy fotózáshoz. Hányféleképpen állhattak sorba úgy, hogy az egyes csapattagok egymás mellett álljanak?
b) A verseny során minden résztvevőnek ki kellett töltenie egy feladatlapot, melyet 0-tól 10 pontig értékeltek a zsűri tagjai. A versenyzők átlaga 7,5 pont lett. 10 pontos dolgozat 3 db volt, 4-en értek el 6 pontot. Mennyi a többi versenyző dolgozatának átlaga?
c) A verseny végén egyéni végeredményt is hirdettek. Hányféleképpen alakulhatott az első három helyezett sorrendje, ha tudjuk, hogy az első és a második helyezett ugyanabba az iskolába jár, de a harmadik helyezett nem iskolatársa az első két helyezettnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A)
3 db 4 fős csapat van.
1 csapat 4*3*2*1 = 24 féleképpen állhat sorba.
3 csapat ennek 3-szorosaképp 24*3 = 72 féleképpen.

B)
5 ember átlagára vagyunk kíváncsiak.
(3*10)/12 + (4*6)/12 + 5 ember átlaga = 7.5
2.5 + 2 + 5 ember átlaga = 7.5
5 ember átlaga = 3

C)
4*3*8 = 96
0