Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megfejtes?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2841
Az apa 45 eves a fia 15. Hány évvel ezelőtt volt az apa 11x idosebb a fianal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
12 évvel ezelőtt
0

11f=a
f=a-30
11(a-30)=a
11a-330=a /-11a
-330=-10a / :-10
33=a
az apa 33 éves volt, az pedig 12 évvel ezelőtt volt (a fiú pedig 3 éves volt)
0

Megnéztem az olyan 45 alatti számokat amik 11-nek a többszörösei, majd megpróbáltam mindet, hogy megfelel-e a feladat megkötésének. Mivel 12 éve az apa 33 éves, a fiú 3 éves volt, így ez a megoldás.
0