Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves most az ember?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Hány éves most az az ember, aki 16 év múlva ötször annyi idős lesz, mint amennyi 8 évvel ezelőtt volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia itt a megoldás:

8 évvel ezelőtt most 16 év múlva
ember x-8 x x+16

Egyenlet:

5*(x-8)=x+16 | Zf. (zárójel felbontás)
5x-40=x+16 | -x
4x-40=16 |+40
4x=56 | :4
x=14



Ellenőrzés: 14-8=6
14+16=30
30:6=5
V: Az ember most 14 éves
0