Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget előre is

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Segítsetek légyszíves a 4-es feladatot kéne megoldani. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Most: x
8 éve: x-8 --> ötöde a 16 év múlvának, így úgy lesz egyenlő, ha ezt megszorozzuk 5-tel
16 év múlva: x+16

Egyenlet:
5(x-8)=x+16
5x-40=x+16 /-x
4x-40=16 /+40
4x=56 /:4
x=14

Ell:
14-8=6
14+16=30
30:6=5 ✓

Válasz: Most 14 éves.
1