Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometriai (felező pont kiszamolás)

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Sziasztok! Csatoltam képet. Köszönöm előre is ☺️

Az utolsónál a D oldalt kéne kiszámolni valamint a felezési pontot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. Kép
a.)
`F((a_1+b_1)/2;(a_2+b_2)/2)=((0+3)/2;(1+2)/2)=color(red)((3/2;3/2))`


b.)
`F((a_1+b_1)/2;(a_2+b_2)/2)=((4+(-1))/2;(1+6)/2)=color(red)((3/2;7/2))`




2. Kép
a.)
`F((a_1+b_1)/2;(a_2+b_2)/2)=(((-3)+5)/2;(2+4)/2)=color(red)((1;3))`


b.)
`F((a_1+b_1)/2;(a_2+b_2)/2)=((1+(-3))/2;((-5)+3)/2)=color(red)((-1;-1))`




3. Kép
`D=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((6-4)^2+((-4)-2)^2)=color(red)(2sqrt10 \ cm)`


`F((a_1+c_1)/2;(a_2+c_2)/2)=((4+6)/2;(2+(-4))/2)=color(red)((5;-1))`
Módosítva: 3 éve
1

Csatoltam képet.
1