Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kérlek titeket segítsetek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Van két dobókocka. Mennyi a valószínűsége annak ,hogy..
mindkét dobókockával1-est dobunk?
mindkét dobás egyforma?
a dobott pontok szorzata páros?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2/36 = 0.0556 = 5,56%
6/36 = 0,1667 = 16,67%

2 szám szorzata akkor páros, ha LEGALÁBB az egyik szám páros.
Elég azt vizsgálnunk, hogy mikor van az, ha mind a két dobás páratlan. Ennek esélye 9/36, ami 25%. Arra az esély, hogy legalább az egyik szám páros, azaz a két szám szorzata páros lesz az 75%.
0