Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a és b) az n helyére keresünk egy olyan számot ami igazzá teszi hogy az összegüket elosztva 4-el 102 és 103 lesz az eredmény.
Gyakorlatban:
(100+101+103+n) / 4 = 102
100+101+103+n = 408
304+n = 408
n = 104

(100+101+103+n)/4 = 103
100+101+103+n = 412
304+n = 412
n = 108

(1000+1002+1003+n+n+2)/5 = 1002
1000+1002+1003+n+n+2 = 5010
3005+n+n+2 = 5010
n+n+2 = 2005
2n = 2003
n = 1001,5
n + 2 = 1003,5


2. feladat

januártól májusig 4-szer kapott 160 000 Ft-ot, ezután év végéig (további 8 hónapon keresztül) +15%-ot kapott tehát 160 000*1,15 = 184 000 Ft-ot.

4*160 000 + 8*184 000 = 2 112 000 Ft 1 évre.

Az átlag havi fizetése 2 112 000 / 12 = 176 000 Ft
1