Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Valaki tud segíteni? Y=50 és x=130 jött ki nekem. A különbség 80. De az összeadás meg 490.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felírható kettő darab egyenlet melyek közül az egyik rendezzük 1 ismeretlenre. Majd azt az ismeretlent behelyettesítjük a másik egyenletbe így megkapva az egyik ismeretlen értékét.


1. egyenlet: `x+y=80=>x=80-y`

2. egyenlet: `2x+3y=410`


Behelyettesítjük x-et a 2. egyenletbe.

`2*(80-y)+3y=410`

`160-2y+3y=410`

`color(red)(y=250)`



`x=80-y=80-250=color(red)(-170)`



Ellenőrzés:

`2*(-170)+3*250=410`

`410=410`

Tehát a megoldás helyes!


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1