Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
517
Elveszett egy adat. Mi az ismeretlen szám, ha tudjuk, hogy a számok átlaga 32?
a, 28 ...
b, 28, ... ,32
c, 28, 32, ... , 40?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=2*32-28=color(red)(36)`


b.)
`x=3*32-28-32=color(red)(36)`


c.)
`x=4*32-28-32-40=color(red)(28)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0