Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Adott a [0;3] halmazon értelmezett f(x)=-x²+4x+3 függvény. Mekkora a függvény legkisebb értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az értelmezési tartomány x tengelyre vonatkozik tehát nekünk az az y érték kell melynek legkisebb értéke tagja a függvény azon részének ami alatt értelmezett azaz 0 és 3 között. Ezt úgy tudod meghatározni hogy x-et egyenlővé teszed 0-val.

`y=-0^2+4*0+3`

`color(red)(y=3)`
1