Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valós számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán:
|2x-4|=7!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`abs(2x-4)=7!`

`abs(2x-4)=5.040`


Két eset lehetséges:

1. Eset: `2x_1-4=5.040=>2x_1=5.044=>color(red)(x_1=2.522)`

2. Eset: `2x_2-4=-5040=>2x_2=-5.036=>color(red)(x_2=-2.518)`
1