Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a p értéke?

Főoldal » Középiskola » Matematika
305
A P(-2; p) pont illeszkedik a 3y-2x=11 egyenesre. Mekkora a p értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Be helyetteíted az ismert x értéket az egyenletbe és megkapod y értékét.

`3y-2*(-2)=11`

`3y=7`

`color(red)(y=3/7)`


Tehát p értéke `3/7`
1