Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyit emelkedett a vízszint

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Egy egyenes hengerben víz van. Beleejtettünk egy vasgolyót, mely elsüllyedt s a vízszint 1mm-t emelkedett. Ez után egy kétszer akkora sugarú vasgolyót ejtettünk bele, mely elsüllyedt. Mennyit emelkedett a vízszint? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((4*pi*(2r)^3)/3)/((4*pi*r^3)/3)=(4*pi*(2r)^3)/(4*pi*r^3)=(8r^3)/r^3=8`

A térfogat a 8 szorosára nő amiből következik, hogy az általa kiszorított vízmennyiség is ekkora mértékben fog növekedni tehát a vízszint vélhetően `color(red)(8 \ mm)`-el fog megnőni.
1