Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Sziasztok a csatolt képen van a két feladat. Előre is köszönöm ☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b.)
Az ábra az első képen látható.

`AB=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((8-(-4))^2+(3-(-3))^2)=color(red)(6sqrt5 \ cm)`

`AC=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((3-(-4))^2+(7-(-3))^2)=color(red)(sqrt149 \ cm)`

`BC=sqrt((c_1-b_1)^2+(c_2-b_2)^2)=sqrt((3-8)^2+(7-3)^2)=color(red)(sqrt41 \ cm)`

`K=AB+AC+BC=6sqrt5+sqrt149 +sqrt41=color(red)(32,03 \ cm)`




c.)
Az ábra a második képen látható.

`AB=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((5-0)^2+(1-0)^2)=color(red)(sqrt26 \ cm)`

`AC=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((2-0)^2+(6-0)^2)=color(red)(2sqrt10 \ cm)`

`BC=sqrt((c_1-b_1)^2+(c_2-b_2)^2)=sqrt((2-5)^2+(6-1)^2)=color(red)(sqrt34 \ cm)`

`K=AB+AC+BC=sqrt26+2sqrt10+sqrt34=color(red)(17,25 \ cm)`
1