Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány átlója van a sokszögnek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Egy konvex sokszög belső szöveginek összege 1080 fok. Hány átlója van a sokszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n-2)*180°=1.080°`

`n-2=6`

`n=8` oldalú a sokszög.



`(n*(n-3))/2=(8*(8-3))/2=color(red)(20 \ db)` átlója van.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1