Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinek van több pénze?

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Andrásnak háromszor annyi pénze van, mint Béla pénze felének a kétharmada. Kinek van több pénze?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Béla pénze: `x`

András pénze: `3(2/3*x/2)`

`3(2/3*x/2)=3((2x)/6)=3(x/3)=x`

`x=x`

Ugyanannyi pénzük van.
1