Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
326
Sziasztok! Ennek az egyenletnek a megoldásának menetében kérnék segítséget. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
először is közös nevezőre kell hozni, ami a 6, mivel mind a kettőben megvan.(ne felejtsd el a számlálót is szorozni!!)
ha van +1 és -1 is akkor az ugye 0, ez által már nem része a feladatnak
ha megszorzod hattal akkor a tört eltűnik (a másik oldalt is szorozni kell [a 13-at]).
a 6x-et és a 2x-et össze tudod vonni, mivel + (=8x)
8x=78 /:8 (elosztod nyolcal hogy megkapd az eredményt)
x=9,75
Remélem érthető, nem vagyok jó magyarázásban

0