Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika könnyű csak elakadtam

Főoldal » Középiskola » Fizika
619
Számítsuk ki a Lenz-karikában az indukált áram erősségét! Az alumíniumkarika 4cm sugarú, 0.01 ohm ellenállású és a 400mT erősségű mágnest a távolból 1.5s alatt közelítettük hozzá!

Köszi ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
B=0.4 T
t=1.5 s
r=0.04m
R=0.01Ohm
A(kör)=r*r*π=0,005m2

Az indukált feszültség= Fluxusváltozás a vezető keresztmetszetén/hozzá szükséges idő
U=φ/t
φ=B*(delta)A= 0.4*0.005=0.002
U=0.002/1.5
U=0.00133V
Indukált áram= U/R=0.13 A
0