Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Menő Manó 7 órakkor indult túrázni a Bükkben Cserépfaluból, Lóti-futi 8 órakkor indult ugyanazon az útvonalon 10 km/h sevességgel és fél 10-kor utól érte Menő Manót.Mekkora távolságra voltak ekkor Cserépfalutól és mekkora sebességgel gyalogolt Menő Manó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lóti-futi esetében az indulástól és a találkozásig eltelt idő: `1,5 \ h`

`s=v*t=10 \ (km)/h*1,5 \ h=15 \ km`

Tehát `color(red)(15 \ km)` távolságra voltak a találkozáskor Cserépfalutól.



Menő Manó esetében az indulástól és a találkozásig eltelt idő: `2,5 \ h`

`v=s/t=(15 \ km)/(2,5 \ h)=6 \ (km)/h`

Tehát Menő Manó `color(red)(6 \ (km)/h)` sebességgel haladt.



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0