Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pálya hossza: `x`

Róka által lefutott táv: `5/8x`

Ha még `300` méter kellett ahhoz, hogy célba érjen, akkor:

`5/8x+300=x` `//*8`

`5x+2400=8x`

`3x=2400`

`x=800`

Tehát a pálya hossza `800` méter.

Ha a farkas ennek a `3/5`-öd részénél tartott, akkor:

`3/5*800=480`

`480` métert futott a farkas.
0