Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sosss!Légyszi valaki?Plss!Fontos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A másodfokú egyenlet megoldóképletére lesz szükséged:

`x_(1, 2)=(-b±sqrt(b^2-4ac))/(2a)`

`a)`

`x^2+5x-6=0`

`x_1=(-5+sqrt(5^2-4*1*(-6)))/(2*1)`

`x_1=1`

`x_2=(-5-sqrt(5^2-4*1*(-6)))/(2*1)`

`x_2=-6`

`M={-6, 1}`

`b)`

`x^2+7x+12=0`

`x_(1, 2)=(-7±sqrt(7^2-4*1*12))/(2*1)`

`x_1=-3`
`x_2=-4`

`M={-4, 3}`

`c)`

`12x^2-11x+2=0`

`x_(1, 2)=(-(-11)±sqrt(((-11)^2-4*12*2)))/(2*12)`

`x_1=2/3`
`x_2=1/4`

`M={1/4, 2/3}`

`d)`

`x^2-3x-10=0`

`x_(1, 2)=(-(-3)±sqrt((-3)^2-4*1*(-10)))/(2*1)`

`x_1=5`
`x_2=-2`

`M={-2, 5}`

`e)`

`x^2-9x+20=0`

`x_(1, 2)=(-(-9)±sqrt((-9)^2-4*1*20))/(2*1)`

`x_1=5`
`x_2=4`

`M={4, 5}`

`f)`

`-3x^2-x+4=0`

`x_(1, 2)=(-(-1)±sqrt((-1)^2-4*(-3)*4))/(2*(-3))`

`x_1=-4/3`
`x_2=1`

`M={-4/3, 1}`

`g)`

`4x^2+17x+4=0`

`x_(1, 2)=(-17±sqrt(17^2-4*4*4))/(2*4)`

`x_1=-1/4`
`x_2=-4`

`M={-4, -1/4}`
0