Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg!!SOSSSS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
293
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek is másodfokúak, itt az elsőfokú tag (`bx`) hiányzik és a másodfokú és konstans tag van meg. Itt sem kell megoldóképlet.

`a)`

`x^2=4`

`x=±2`

`M={-2, 2}`

`b)`

`x^2-9=0`

`x^2=9`

`x=±3`

`M={-3, 3}`

`c)`

`-4x^2=-25`

`4x^2=25`

`x=25/4`

`x=±5/2`

`M={-5/2, 5/2}`

`e)`

`5x^2=-1`

`x^2=-1/5`

A valós számok halmazán a negatív számoknak nincs négyzetgyöke, ezért nincs valós megoldás.

`f)`

`7x^2-63=0`

`7x^2=63`

`x^2=9`

`x=±3`

`M={-3, 3}`
Módosítva: 3 éve
0