Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?Pls?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x=-1`

`a)`

`x^2-1=0`

`(-1)^2-1=1-1=0`

`0=0`

A `-1` gyöke ennek az egyenletnek.

`b)`

`x^2+3x-2=0`

`(-1)^2+3(-1)-2=1-3-2=-4`

`-4≠0`

A `-1` nem gyöke ennek az egyenletnek.

`c)`

`2x^2-3x-5=0`

`2*(-1)^2-3(-1)-5=2*1+3-5=5-5=0`

`0=0`

Ennek is gyöke a `-1`.

`d)`

`-x^2-x+2=0`

`-(-1)^2-(-1)+2=-1+1+2=2`

`2≠0`

Ennek sem gyöke a `-1`.
Módosítva: 3 éve
0