Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

EKM dinamika, gepkocsi

Főoldal » Középiskola » Fizika
398
Maximum mekkora sebességgel veheti be egy gépkocsi azt a kanyart, amelynek görbületi sugara 50 m, a kerekek és az aszfalt közti tapadási súrlódási együttható pedig 1,5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v=sqrt(mu*g*r)=sqrt(1,5*9,817 \ m/s^2*50 \ m)=27,13 \ m/s=color(red)(97,68 \ (km)/h)`
1