Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
359
n?

Primer tekercs menetszáma 200 A szekunder tekercsé 850. Mekkora feszültség indukálódik a másik tekercsen ?

plusz kérdés : Ha a primer tekercs áramerőssége 00.4 A volt, mekkora lesz a szekunder tekercsen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
MI az hogy a másik tekercsen?! A szekunder oldali tekerecset kérdezik?(valószínűleg így gondoltad)
Uprimer/Uszekunder=Nprimer/Nszekunder
innen: A szekunder oldali feszültség:(U(primer)*N(szekunder))/N(primer)

Áramokkal :
I(primer)/I(szekunder)=N(szekunder)/N(primer)
I primer= 0.04A
I szekunder: 0.0094 A
1