Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi 40%-os sósavat öntsünk 4kg 80%-os sósavhoz, ha 70%-os oldatot szeretnénk kapni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Mennyi 40%-os sósavat öntsünk 4kg 80%-os sósavhoz, ha 70%-os oldatot szeretnénk kapni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat
töménység: `40%`
tömeg: `x`
tömény anyag: `0.4x`

II. oldat
töménység: `80%`
tömeg: `4` kg
tömény anyag: `0.8*4=3.2` `kg`

III. oldat
töménység: `70%`
tömeg: `x+4` kg
tömény anyag:

`0.7(x+4)=0.4x+3.2`

`0.7x+2.8=0.4x+3.2`

`0.3x=0.4`

`x=4/3=1.dot(3)` kg
0