Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.es fizika hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
342
ennek a feladatnak a b része a kérdés
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az edényben vízgőz hatására mindaddig nem emelkedik a hó-víz keverék hőmérséklete,amíg az összes hó el nem olvad. Így a keresett maximális tömegű gőz által leadott hő éppen megolvasztja az m tömegű havat. Ezért felírhatjuk az alábbi egyenletet:
mgőz maximális *Lf+cV*mgőz maximális*(T0-Tforrás )= m*L0
Ebből a gőz tömege: 24,83 g
(L0=335kJ/kg
Lf=2250kJ/kg
cv=4200J/kg*K)
Itt a gőz lecsapódik!
azért számold át.
A lényeg:A jég 0 fokra való melegítéséhez az energiát a vízgőz lecsapódásából és a vízgőzből lecsapódott víz 0 fokra való lehűléséből származó energia szolgáltatja.
Módosítva: 3 éve
1