Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány %-os oldatot kapunk, ha 4kg 40%-os és 5kg 80%-os sósavat összekeverünk?

Főoldal » Középiskola » Matematika
774
Megoldási menettel szeretném kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4*0,4+5*0,8=9x`

`5,6=9x`

`0,62=x`

Tehát `color(red)(62%)` -os oldatot kapunk.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1