Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi tiszta vizet öntsünk 4kg 80%-os sósavhoz, ha 60%-os oldatot szeretnénk előállítani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
841
Komplett megoldási menettel kérném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4*0,8=(x+4)*0,6`

`3,2=0,6x+2,4`

`0,8=0,6x`

`4/3=x`


Tehát `color(red)(4/3 \ l)` vizet kell hozzá önteni.



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1