Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok ebbe a kérdésbe segíteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Egy víztartály egyenes hasáb, amelynek alaplapja szabályos hatszög. A hatszög oldala 5dm, a hasáb magassága 2m. Mennyi idő alatt tölthető meg a tartály vízzel, ha másodpercenként 4liter víz folyik bele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m=2 \ m=20 \ dm`

Térfogat: `V=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(6*5^2*cot \ (180°)/6*20)/4=1.299 \ dm^3=color(red)(1.299 \ l)`

Eltelt idő: `(1.299 \ l)/( 4 \ l/s)=432,76 \ s= color(red)(5 \ "perc" \ 25 \ "másodperc")`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0