Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számítások

Főoldal » Középiskola » Kémia
443
Az alábbi feladatban szeretnék ötletet/segítséget kérni a megoldáshoz. Köszönöm!

1. Milyen annak a kálium-kloridból és nátrium-kloridból álló keveréknek az anyagmennyiség-és tömegszázalékos összetétele, melynek tömege feleakkora, mint a vizes oldatukból leválasztható ezüst-klorid-csapadék tömege? [A,(K) = 39,1, A,(Ag) = 107,9, A,(Cl) = 35,5.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számolás, számítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Csatolva elküldtem a részletes levezetést, megoldást! :)
Fogadd szeretettel!

Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves, kémia-matematika korrepetáló)
0