Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Csak 6 os feladatot kell meg csinálni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az én megoldásom:

Mivel trapézzal van dolgunk ezért ezt a képletet kell használnunk: T=((a+c)*ma):2

Számolás: T=((540+180)*600):2
540+180=720 720*600=432000 432000:2=216000 négyzetméter
1 ha (hektár) =10 000 m2 (négyzetméter)
Tehát a megoldás: 21,6 ha
2