Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kisérettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Küldök képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, e,

2, A: 2;3

3,

`root()(1/9+1/16)` = `root()((9+16)/(9*16))` = `root()(25/(3^2*4^2))` = `5/(3*4)` = `ul(5/12)`

4,

1260 főnek a 30%-a `1260*30/100` = 378 fő ; ennyi a nagykorú nő

Nagykorú férfi: 386

Nagykorúak száma: 378+386 = 764 fő

Kiskorúak száma: 1260-764 = `ul("496 fő")`.

5,

`(b-b^2)/(b^2-1)` = `(b*(1-b))/((b+1)*(b-1))` = `-(b*cancel((b-1)))/((b+1)*cancel((b-1)))`
= `ul(b/(b+1))`

6,

`(x+4/7)*(x-7/12)=0`

`x^2+(4/7-7/12)*x-4/7*7/12=0`

`x^2+(4*12-7*7)/(7*12)*x-4/12=0`

`x^2-1/84*x-1/3=0` /`*84`

`84x^2-x-28=0`
0