Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm ha segítesz

Főoldal » Általános iskola » Kémia
365
Milyen összefüggés van egy atom kémiai minősége rendszáma protonszám es elektronszáma között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Atom rendszama = protonszam = elektronszam
Atom tomegszama – protonszam = neutronszam


Az atommag jellemzői:

Az atommag rendszáma
A rendszám az atommagban lévő protonok számával egyezik meg. Jele: Z
Az atommagban lévő protonok száma határozza meg az atommag kémiai minőségét.

Az atommag tömegszáma
A tömegszám az atommagban lévő protonok és neutronok együttes száma.
A protonokat és a neutronokat másképpen nukleonoknak is nevezzük.
Tehát a tömegszám az atommagban lévő nukleonok számával egyezik meg. Jele: A

Rendszám és tömegszám jelölése
Módosítva: 3 éve
0