Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10.)
`(n*(n-3))/2+13=((n+2)*(n+2-3))/2`

`n^2-3n+26=n^2+n-2`

`-4n=-28`

`color(red)(n=7)` oldala van.


Egy belső szög: `((n-2)*180°)/n=((7-2)*180°)/7=color(red)(128,57°)`



13.)
a.)
A képen látható.


b.)
`(360°)/(1+2+3+4)*1=color(red)(36°)`

`(360°)/(1+2+3+4)*2=color(red)(72°)`

`(360°)/(1+2+3+4)*3=color(red)(108°)`

`(360°)/(1+2+3+4)*4=color(red)(144°)`


c.)
`(2*r*pi)/(1+2+3+4)*1=(2*8*pi)/(1+2+3+4)*1approxcolor(red)(5 \ cm)`

`(2*r*pi)/(1+2+3+4)*2=(2*8*pi)/(1+2+3+4)*2approxcolor(red)(10 \ cm)`

`(2*r*pi)/(1+2+3+4)*3=(2*8*pi)/(1+2+3+4)*3approxcolor(red)(15 \ cm)`

`(2*r*pi)/(1+2+3+4)*4=(2*8*pi)/(1+2+3+4)*4approxcolor(red)(20 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1