Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
417
Igazoljuk az alábbi összefüggést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`((n),(k)) = (n!)/(k!·(n-k)!)`
`((n-1),(k)) = ((n-1)!)/(k!·(n-k-1)!)=((n-1)!)/(k!·((n-k)!)/(n-k))=((n-1)!·(n-k))/(k!·(n-k)!)`
`((n-1),(k-1)) = ((n-1)!)/((k-1)!·(n-1-(k-1))!)=((n-1)!)/((k!)/k·(n-k)!)=((n-1)!·k)/(k!·(n-k)!)`
Az utóbbi kettőnek az összege:
`((n-1)!·(n-k)+(n-1)!·k)/(k!·(n-k)!) = ((n-1)!·n)/(k!·(n-k)!)`
ami pont ugyanannyi, mint az első.
0