Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5.)
a.)
`(n-2)*180°=3.960°`

`n=24` oldala van.


Átlók száma: `(n*(n-3))/2=(24*(24-3))/2=color(red)(252)`


b.)
`n-3=14`

`n=17` oldala van.

Belső szögek összege: `(n-2)*180°=(17-2)*180°=color(red)(2.700°)`



6.)
a.)
`n-2=10`

`color(red)(n=12)` oldala van.

Átlók száma: `(n*(n-3))/2=(12*(12-3))/2=color(red)(54)`


b.)
Belső szög: `((n-2)*180°)/n=((12-2)*180°)/12=color(red)(150°)`

Külső szög: `180°-150°=color(red)(30°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1