Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Olyan kérdésem lenne hogy jól csináltam e meg?

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem,ez sajnos rossz megoldás,sőt szerintem még a feladat is rossz.. a belső szögnek kellene 6.5ször akkorának lennie mint a külső szög,és úgy ki is jön a 15 szög amit kiszámoltál jól.Az első képlet nem jó. 1 külső és 1 belső szög 180 fokra egészítik ki egymást. Tehát:
x: külső szög
6.5x: belső szög
6.5x+x=180 -->x=24 ---> belső szög :156 fok
Amivel meghatározod hogy hány oldalú a sokszög az jó. 15
A belső szögek összege 15*156 ami 2340 ---> 6.5-ször a teljes szög.


átlók száma:
(n*(n-3))/2=90 átló
mind a négy színnel 22-ször "tudunk körbeérni" azaz 22 alkalommal tudjuk mind a négyet használni. Ekkor marad még 2 ki nem színezett átló-->piros színű lesz

1