Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Az elsőt hogyan kellene ábrázolni? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Leolvasod, hogy `y=-5` metszi. Oda teszel 1 pöttyöt.

Kiszámolod hol metszi x tengelyt. Ezt úgy tudod, hogy y-t egyenlővé teszed 0-val.

`0=3x-5`

`5=3x`

`5/3=x`


Ide is teszel 1 pöttyöt. Majd húzol egy olyan egyenest ami át megy a két ponton.
0