Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesek egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
1. Egy DEF háromszög csúcsai: D(−2; −3) , E( 1; 6) , F( 7; 0)
a., Írd fel a DE oldal oldalegyenesének egyenletét! f: ?
b., Írj fel legalább kettő olyan pontot (a D és E pontok kivételével) amelyeken áthalad
az f egyenes!

c., Írd fel a EF oldal oldalegyenesének egyenletét! d: ?
d., Írj fel legalább kettő olyan pontot (az E és F pontok kivételével) amelyeken
áthalad a d egyenes!

e., Írd fel a DF oldal oldalegyenesének egyenletét! e: ?
f., Írj fel legalább kettő olyan pontot (a D és F pontok kivételével) amelyeken áthalad
az e egyenes!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a. Az DE oldal oldalegyenesének egyenlete: f: y = 3x + 9

b. Például az (5, 18) és a (-1, -6) pontokon áthalad az f egyenes.

c. Az EF oldal oldalegyenesének egyenlete: d: y = -2x + 8

d. Például az (4, 0) és a (2, 4) pontokon áthalad a d egyenes.

e. A DF oldal oldalegyenesének egyenlete: e: y = -3/4x - 3/2

f. Például az (8, -6) és a (-4, 3) pontokon áthalad az e egyenes.
0