Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Egy számtani sorozat második eleme 1, hetedik eleme 31. Mekkora az ötödik elem és az első 8 elem összege.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a2=a1+(2-1)*d Tudjuk hogy a2=1 és a7=31
a7=a1+(7-1)*d

Ezekből: d=6 a1=-5
5.elem : a5=-5+(5-1)*6=19
8.elem a7+6=37
első 8 elem összege: ((a1+a8)/2)*8= 128


1