Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat sürgősen!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a következő feladat megoldásához…
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`sinOhatAB=48/73=>OhatAB=color(red)(41,11°)`

A keresett befogóhoz tartozó vonal egy derékszöget alkot.

A keresett vonal hossza tehát: `x=2*(sin41,11°*55)=color(red)(72,33 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0

Csatoltam képet.
0