Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
B8 feladat
Feladatot mellékelem
Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`55 + beta + 2beta - 25 = 180`

`55 + 3beta - 25 = 180`

`3beta=150`

`beta=50`


`alpha=color(red)(55°)`

`beta=color(red)(50°)`

`gamma=2*x-25=2*50-25=color(red)(75°)`



b.)
`alpha+1,5alpha+2alpha=180°`

`4,5alpha=180°`

`color(red)(alpha=40°)`


`beta=1,5*alpha=40°*1,5=color(red)(60°)`

`gamma=2*alpha=2*40°=color(red)(80°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1