Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
az ábra szerinti derékszögű háromszögben a derékszögű csúcsot összekötöttük az átfogó felező- pontjával, és összekötöttük a két befogó felező- pontját is. mekkora ez a két szakasz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"Kék"=sqrt(3^2+2^2)=sqrt13=color(red)(3,61 \ cm)`

`"Zöld"=(sqrt(6^2+4^2))/2=color(red)(3,61 \ cm)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1