Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigionometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Adott egy háromszögben két oldal 31cm és 25 cm és az általuk közbezárt szög 40 fok 15 perc, számítsa ki a hiányzó oldalait , szögeit , területét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hiányzó oldal hossza: `c=sqrt(31^2+25^2-2*31*25*cos40,25°)=color(red)(20,07 \ cm)`

31 centis oldallal szemközti szög: `cosbeta=(31^2-(25^2+20,07^2))/(-2*25*20,07)=>color(red)(beta=86,18°)`

25 centis oldallal szemközti szög: `gamma=180°-40,25°-86,18°=color(red)(53,57°)`

Terület: `T=(25*31*sin40,25°)/2=color(red)(250,37 \ cm^2)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0