Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szögei oldalai

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Egy derékszögű háromszög átfogója 4dm és az egyik szöge 25 fok nekkorák a befogói és szögei
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`c=4` `dm`

`alpha=25°`

`beta=90°-25°=65°`

befogók:

`sinalpha=a/c`

`sin25°=a/4`

`a=4*sin25°≈1.69` `dm`

`cosalpha=b/c`

`cos25°=b/4`

`b=4*cos25°≈3.63` `dm`
1

Csatoltam képet.
0